Specialist in arbeidsveiligheid
building
Trainingen op maat
reaxion
reaxion

Arbowetgeving

Als werkgever zijnde moet u zich aan een aantal zaken houden die vallen onder de arbowetgeving en in het leven zijn geroepen ter bescherming van de werknemers. Anderzijds hebben werknemers ook bepaalde verplichtingen die vastgesteld zijn in de arbowetgeving. Reaxion biedt trainingen en cursussen zodat u aan deze verplichtingen voldoet. Denk bijvoorbeeld aan het aanbieden van een cursus gevaarlijke stoffen of een agressietraining voor uw werknemers.

Verplichtingen arbowetgeving voor de werkgever

Er zijn een aantal verplichtingen waar de werkgever zich aan moet houden ten opzichte van de werknemers. Dit zijn verplichtingen als:

  • de arbeid die in het bedrijf verricht wordt, mag geen negatieve gevolgen hebben voor de veiligheid en gezondheid van werknemers.
  • zoveel mogelijk gevaren voor de gezondheid van werknemers bij de bron aanpakken. Bijvoorbeeld een lawaaiige machine vervangen door een stillere.
  • het voorkomen en beperken van zware ongevallen waarbij gevaarlijke stoffen betrokken zijn, bijvoorbeeld door een cursus gevaarlijke stoffen.
  • het geven van voorlichting en onderricht aan de werknemers. Bijvoorbeeld een agressietraining

Verplichtingen werknemers

Ook voor de werknemers zijn verplichtingen vastgesteld binnen de arbowetgeving. Dit zijn onder andere zaken als:

  • het op een juiste manier gebruiken van arbeidsmiddelen en gevaarlijke stoffen
  • de door de werkgever beschikbaar gestelde beschermingsmiddelen pp een juiste manier gebruiken en opbergen op de daarvoor bestemde plaats
  • deelnemen aan de voor werknemers georganiseerde cursussen en trainingen

Neem contact op

Wilt u weten op welke vlakken binnen de arbowetgeving Reaxion u van dienst kan zijn? Kijk dan in ons overzicht van cursussen en trainingen of neem contact op met ons door het contactformulier in te vullen.

Contact opnemen
Contactinformatie

Boris Pasternakstraat 68
3069 CZ Rotterdam
info@reaxion.eu

T. 010-8220101
E. info@reaxion.eu

Waarom Reaxion?

Als specialist in arbeidsveiligheid zorgt Reaxion ervoor dat de medewerkers van uw organisatie veilig kunnen werken. Door middel van trainingen en ondersteuning op maat realiseren we werkplekken die aan alle gestelde eisen voldoen.

Social Media

Volg Reaxion op de volgende kanalen: