Specialist in arbeidsveiligheid
building
Trainingen op maat
reaxion
reaxion

Bedrijfsnoodplan

Bij een calamiteit is het van groot belang dat het gebouw zo snel mogelijk kan worden verlaten. Ondanks allerlei voorzorgsmaatregelen en preventieve voorzieningen kan er namelijk alsnog een levensbedreigende situatie voor de in het gebouw aanwezige mensen ontstaan, vooral bij grote rook- en hitte ontwikkeling.

Een bedrijfsnoodplan is daarom noodzakelijk. Dit is een beschrijving van de risico’s binnen de onderneming en de daarbij behorende werk- en veiligheidsprotocollen. Hierin staat hoe men om dient te gaan met calamiteiten en wie wanneer en waarvoor verantwoordelijk is. Ook de manier waarop de hulpverlening is geregeld en hoe deze wordt ingezet, is terug te vinden in een bedrijfsnoodplan.

Andere vragen die binnen een bedrijfsnoodplan zijn opgenomen en worden beantwoord zijn:

  • Is er een bedrijfshulpverleningsorganisatie die moet worden gealarmeerd?
  • Op welke manier gebeurt dit?
  • Welk protocol dient er te worden gevolgd bij een reanimatie of een beginnende brand?
  • Welk alarmnummer moet gebruikt worden?

Middels het bedrijfsnoodplan wordt ook vaak de verplichte registratie geregeld en zijn de daarvoor bedoelde formulieren gelijk voorhanden. Kortom: bij calamiteiten is een bedrijfsnoodplan HET boek van de onderneming. Het bevat alle relevante informatie die nodig is bij calamiteiten en in geval van hulpverlening.

Reaxion helpt u graag bij het ontwikkelen van een bedrijfsnoodplan dat voldoet aan de wettelijke normen NEN 4000 en NEN 8112. Wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.

Offerte Aanvragen
Contactinformatie

Boris Pasternakstraat 68
3069 CZ Rotterdam
info@reaxion.eu

T. 010-8220101
E. info@reaxion.eu

Waarom Reaxion?

Als specialist in arbeidsveiligheid zorgt Reaxion ervoor dat de medewerkers van uw organisatie veilig kunnen werken. Door middel van trainingen en ondersteuning op maat realiseren we werkplekken die aan alle gestelde eisen voldoen.

Social Media

Volg Reaxion op de volgende kanalen: