Specialist in arbeidsveiligheid
building
Trainingen op maat
reaxion
reaxion

VCA Certificering

VCA staat voor VGM Checklist Aannemers, waarbij VGM staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu. Deze drie aandachtspunten zijn voor (petro-)chemische en vele andere bedrijven zeer belangrijk. De invloed van aannemers op deze gebieden neemt toe. Dat komt doordat de herstructurering in de industrie ervoor zorgt dat er in toenemende mate werkzaamheden aan aannemers worden uitbesteed. Om het niveau van deze aandachtspunten in stand te houden of te verbeteren is een selectie van goede aannemers dan ook cruciaal.

VCA is toepasbaar op elk type bedrijf of instelling binnen de (proces)industrie en de bouw- en installatiesector, ongeacht het soort bedrijfsactiviteit. Ook bij dienstverlenende bedrijven waarbij veiligheidsaspecten in werkuitvoering een belangrijke rol spelen wordt gebruik gemaakt van VCA.

Voor de certificering is een handboek nodig waarin procedures en registraties vastliggen met betrekking op de zorg voor veilig, gezond en milieubewust werken. Tijdens een audit wordt bepaald of het handboek aan de gestelde eisen van de norm voldoet en of de procedures ook zijn geïmplementeerd binnen de organisatie.

Heeft u het certificaat behaald, dan wordt jaarlijks gecontroleerd of u nog aan alle VCA eisen voldoet. U staat dan als het ware onder toezicht van de certificatie-instelling die het certificaat heeft verstrekt.

Heeft u specifieke vragen of wilt u meer informatie? Reaxion vertelt u graag meer over VCA certificering en ondersteunt u bij het opzetten van het handboek. Neem gerust contact met ons op.

Offerte Aanvragen
Contactinformatie

Boris Pasternakstraat 68
3069 CZ Rotterdam
info@reaxion.eu

T. 010-8220101
E. info@reaxion.eu

Waarom Reaxion?

Als specialist in arbeidsveiligheid zorgt Reaxion ervoor dat de medewerkers van uw organisatie veilig kunnen werken. Door middel van trainingen en ondersteuning op maat realiseren we werkplekken die aan alle gestelde eisen voldoen.

Social Media

Volg Reaxion op de volgende kanalen: